jueves, 12 de agosto de 2010

LES GARRIGUES POSA EN MARXA LA I MARATÓ DEL RECICLATGE

Coincidint amb les Festes Majors d'estiu la Conselleria de Sostenibilitat del Consell Comarcal de les Garrigues posa en marxa la I MARATÓ DEL RECICLATGE amb la finalitat d'impulsar la recollida selectiva de residus i batre un rècord de recollida d'envasos de vidre, cartró i plàstic.

La campanya, sota l’eslògan genèric les Garrigues Recicla, pretèn impulsar iniciatives de reciclatge entre les 24 poblacions de les Garrigues i fer extensiu el missatge de que com més reciclem, més hi guanyem.
Incrementar la recollida selectiva i establir un rècord de residus reciclats es el principal objectiu d’aquesta campanya.

Augmentant les tones de residus reciclats s’augmentem els diners retornats a través de cànon de l’Agència Catalana de Residus.
Així mateix la campanya plantejada al voltant de les festes populars aposta per fomentar la consciència ecològica i encoratja a gaudir d’unes festes més cíviques i sostenibles.

En aquesta primera fase la campanya contarà amb un gran ressò mediàtic amb una massiva distribució de fullets informatius i tot un seguit de falques de ràdio i anuncis en premsa.
Com a novetat, la campanya impulsa la participació de tots els garriguencs amb la creació del blog lesgarriguesrecicla.blogspot.com. 

Aquesta publicació electrònica recollirà totes les iniciatives de reciclatge que portin a terme els diferents municipis i col·lectius de la comarca amb la finalitat de poder assolir el nou rècord de residus reciclats de la comarca.

Reciclatge en xifres
Les Garrigues va reciclar durant l’any 2009 un volum de 20.479 tones de residus principalment de matèria orgànica 832,98 tones, seguit del paper i cartró 410,44 tones, el vidre 313,88 tones i dels envasos lleugers 202,56 tones.Insignificant és la recollida selectiva d’altres tipus de residus com les piles, els medicaments i el tèxtil.
Les Borges Blanques, Juneda, Arbeca i Castelldans són les poblacions que aglutinen la major part dels residus reciclats a la comarca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario